Sıcak ve baharatlı, sebzeli seçeneklerin, lezzetli ekmeklerin ve karbonhidrat türlerinin bolca yer aldığı Hindistan mutfağından da sağlıklı ve tutarlı seçenekler bulmak mümkün…
Hindistan mutfağında seçim yaparken dikkatli davranmak gerekiyor. Çünkü birçok yemeğinde bol miktarda pirinç ve krema yer alıyor. Ayrıca tatlıları da kızartma usulu pişiriyor ve pişirme esnasında tereyağı kullanılıyor.
Çeşit çokluğu ve porsiyonların büyük olması nedeniyle ilk dikkat edilmesi gereken nokta porsiyon kontrolü oluyor. Tabağınızın büyük bir kısmını sebzeli seçeneklerden oluşturmak en makul yöntem. Pirinç tüketecekseniz normal porsiyonun yarısını veya ¾’ünü tüketmek daha sağlıklı olacaktır.
• Tandori usulu pişmiş tavuk fırında hazırlandığından ötürü seçilebilir.
• Saag seçenekli menülerde genelde koyu yeşil yapraklı sebzeler genellikle de ıspanak kullanıldığı için seçebilirsiniz.
• Tikka yazan seçenekler, baharatla marine edilmiş ve fırında pişirilmiş ürünleri ifade eder. Tikka yazan yemek seçenekleri tercih edilebilir.
• Raita, salatalık, yoğurt ve otlardan oluşur. En sağlıklı seçeneklerden biri olarak kabul edilebilir.
Gizem TUTAR
Diyetisyen ve Yaşam Koçu
TUTAR’LI DİYET Beslenme Danışmanlık&Yaşam Koçluğu
3 yıl önce


RSS Aboneliği
Twitter Takipçimiz olun
Linkedin Profilim
Flickr Profilim




